Autor: Novosti, 021

Novi Sad
16.06.2018.
21:09 > 21:14
Majka bebe stare nepunih godinu dana oglašena je odgovornom u Prekršajnom sudu u Novom Sadu i kažnjena sa 30.000 dinara, jer nije želela da njeno dete primi vakcinu.
  • I tako u nedogled

    15.11.2019 14:16
    Vaxxed
    Pa ako ces svinju uciti da svira klavir onda si ti glup,ne ta svinja.. nema svako isti mozak i nivo inteligencije,zato se hvala Bogu i razlikujemo. O tudjim zivotima je lako odlucivati uvek..
  • Dzontra Volta

    21.06.2018 12:20
    A u vakcini
    Se nalazi živa, DNK štakora i drugih životinja GMO produkti . E to je ono na nama testiraju, a EU elita ima čiste vakcine i plus nisu obavezni da primaju. Znaju to dobro imperijalisti i masonska mašinerija...
  • vakcina

    19.06.2018 09:04
    biznis
    ako kazu benzin 2000 toliko je! ako kazu ovu inekciju primas- primas je !
    ako kazu ti si ovca oni su u pravu... ako ja kazem vi ste ovce...ko je u pravu?
  • ana

    19.06.2018 07:28
    Mmr vakcine nema. Sram vas bilo. I oni koji hoce da vakcinisu decu ne mogu. Inace, dete je dobilo potvrdu za upis u skolu iako nije primilo mmr vakcinu jer je u dz nema.
  • Posmatrač

    19.06.2018 07:06
    Verovatnoća da se doživi saobraćajni udes je mnogo veća od verovatnoće da se dese komplikacije kao posledica primanja vakcine, pa niko ne izbegava javni prevoz, taksi ili avion.

    Pored toga, sopstvena vozila, koja nisu baš uvek tehnički ispravna, voze se pod dejstvo alkohola ili neke psihoaktivne supstance, uz prihvaćeni rizik od udesa i kazne.

    To smo mi i naša mera civilizovanosti - zaziremo od lečenja i lekara, a prihvatamo mnogo veće rizike i za sebe i za okolinu.
  • Kao svaki građanin

    19.06.2018 06:21
    Netačno
    Molim vas da ne pišete ovakve netačne izjave da je RD pojačalo mere zaštite od mobilna u Novom Sadu.
    Radosno detinjstvo jeste tražilo da se dostavi neki od dokumenata koji govori o vakcinacionom statusu deteta, ali nije imalo niti ima bilo kakvo pravo da zabrani dolazak nevakcinisane dece. Na osnovu toga bi pljuštale tužbe roditelja samo tako.
    RD se i u ovom slučaju samo "opralo".
  • HM

    18.06.2018 23:12
    Emigrante
    otisao si tamo da ne oskudevas. Imunitet zavisi i od ishrane i od čistoce sredine.
    Kontra argument na primeru lukove muve koja se pojavila tek posle bombardovanja.
    Ko je jos naivan da veruje da nas NE SOLE kad nas deceniajma i vekovima zive kolju. Ta tvrdnja bi ličila na ono verovanje budale na safariju da mu lav nece nista pa jedva zuiv ostane kad ga pomiluje..
    Zatim je tu birna higjena. Standar je kajo vauan ti isti su bili desetkovani kugom u nekim drtugiom vremenima kad su ziveli u prljavstini. Klima je bitna temp i vlaga.
    Malo je neobično to da ti isti kjoji se boje dzave kad im dete dodje u fazu biti ili ne biti mole tu istu drzvau da ih spase ne pitaju sta kosta niti za metod niti da li je vakcina tj lek stetna ili ne.
  • Vlada

    18.06.2018 20:39
    Vakcinisati
    Neko je pitao zbog cega ne napisemo nuspojave, kontraindikacije. Evo ti za Pertusis (magareci kasalj), vakcina od cele mrtve bakterije Bordetella pertusis (ide u okviru DiTePer-a): konvulzije, hipotonijski efekti, akutna encefalopatija u 0-10 slucajeva na milion datih doza. Pazi, milion datih doza. Ajde sada lepo, da ti ne crtam sve, idi proveri kako ide prirodni tok Pertusisa kod nevakcinisane dece, i koliko ce ih umreti zbog komplikacija same infekcije i tezih klinickih oblika bolesti. Pa da ukrstamo rogove, analfabete jedne subjektivne.
  • Emigrant

    18.06.2018 08:26
    Isto bih
    Nešto tu ne valja. Živim u državi gde je vakcinacija neobavezna. Radim u školi. Deca su daleko zdravija nego deca u Srbiji. Nema onih viroza, bronhitisa. Ne izostaje niko iz škole. Vrlo, vrlo retko. Kao recimo u srpskim školama 80-ih. Ne znam ni jedno dete sa problemom krajnika ili upale ušiju. A zavirite samo na ORL odeljenje Poliklinike u NS. Dece sa cevčicama u ušima ko šaše. Nije vam to za upitnik?
  • Zlata

    18.06.2018 08:20
    U Engleskoj deca ne dobijaju MMR vakcinu, a ostale redovno primaju.
  • gari

    18.06.2018 07:17
    @Anonimus ako mi objasnis kako ce ne vakcinisano dete da ugrozi vakcinisano , castim veceru, jos nesto po opkladu vam niko nije rekao da vakcinisano dete moze da vas zarazi boginjama, inace japan je imao praksu obavezne vakcinacije, posto su posle xx godina utvrdili da se broj obolele dece nije promenio ukinuli su obaveznu vakcinaciju, e sad mozda je japan neorganizovana divljina u kojij drzava ne funkcionise ok, jos nesto za ove koji nisu PROSTI, SELJANA, PRIMITIVCI, dajte ime/naziv onog ko garantuje za vakcine, evo dajem sta hocete ako utvrdite, ajmo prepametni mudrijasi
  • Mila

    18.06.2018 00:36
    Dete je čovek
    @Orvel Ne, dete nije vlasništvo ni majke ni oca ni države, dete je biće koje si napravio i rodila a ne stvar koju si kupila u prodavnici pa možeš da radiš s njom šta ti volja. Ako svesno ugrožavaš zdravlje i život svog deteta i tuđe dece treba ti dete oduzeti pošto činiš zlo svom detetu i tuđoj deci. I ne, ne zna svaki roditelj šta je najbolje za njegovo dete jer postavši roditelj nije postao ni lekar ni imunolog ni farmaceut!
  • dijaspora

    18.06.2018 00:18
    Sudeci po komentatorima seljana i primitivizam opako zavladalali u Srbiji. Svako pametan napolje, ostaviti Srbiju primitivcima.
  • hm

    17.06.2018 23:31
    kad nahvatju samo 1 onda se ona oseti kao baksuz kao crna ovca.Što baš nju?
    Bice da je zbog nečeg drugog.
  • Podbarac

    17.06.2018 22:27
    O čem je tu zapravo kod njih
    Pričao sa jednim, tim, jako protivnim.

    Kolko sam razumeo, većina njih nije protiv 'vakcinisanja' kao takvog, nego protiv 'vakcina' koje se kod nas daju deci, a koje ispada da imaju ozbiljne nuzpojave. Sve to kombinovano sa našom medicinskom strukom i korumpiranom državom, tako da mož biti da su i u pravu.

    Obaška, vakcinisanje ne povećava imunološku snagu društva, naprotiv - umesto da se stiče prava i trajna imunost, stvara se privremena, sa vakcinom. Što je u redu i za njih, ako (i kad) vakcina radi posao. Jer onaj prvi (prirodnim putem), znači prirodnu selekciju, a to baš i nije prihvatljivo uvek... podrazumeva da oni neotporni ne prežive ili nemaju potomstva...

    Ali... (njino velikio 'ali') - ove vakcine ne valjadu, i po njima nije 'državi' do zdravlja, neg politiĆarima i nekim tzv. zdrastvenim radnicima do para. Obaška i ovi preko lepo zarade - a ti iz npr. US nisu ugovoromnabavkom odgovrni ni za šta, pa ni za te nuzpojave, mutacije i boleštine.

    Moram da priznam, da me čovek zamislio - znajući s kim i čim imamo posla ovde u NS, ali i šire u državi, mož stvarno da bidne da su u pravu. Da mi za vakcinu traže ozbiljne pare, još nekako, ali kad je kao dele zbog brige za našr zdravlje... Hm? Zapita se čovek, imal tu vatre kod tolko dima. Tolko.
  • Hm

    17.06.2018 20:08
    Iz kog razliga su vakcine u npr Nemackoj, Svajcarskoj, Holandiji stvar izbora a ne primoravanje. Jeste li se zapitali?
  • darko

    17.06.2018 19:56
    vakcinacija
    da sam se ja edukovao i vakcinisao protiv hepatitisa b nebih ga dobio i smatram da se treba vakcinisati da bi se ne samo bebe nego i starija deca i odrasli zastitili od mnogobrojnih zaraznih bolesti...
  • Ssss

    17.06.2018 17:58
    Vakcina
    Sto nenapišete koje su neželjena dejstva, nuspojave., kontra indikacije, indikacije vakcina pa onda diskutuje
  • Vlada

    17.06.2018 15:01
    Vakcinisati.
    Ljudi moji. Nevakcinisano dete moze da zarazi dete koje ne sme da se vakcinise. Ne samo dete, i odrasle koji su imunodeficijentni iz nekog razloga. Argument, "Ja sam ga rodila, ja znam sta je najbolje." nije validan, nisi rodila i diplomu specijaliste imunologije i mikrobiologije. Vakcina nije samo 0.5ml tecne magije i ne moze se gledati na nju tako. Vakcina je ili oslabljen toksin, ili oslabljen mikroorganizam, ili deo mikroorganizma i ne moze od svakog mikroorganizma isti deo da se koristi. Svaka, u zavisnosti kako je dobijena, ostavlja imunitet razlicite jacine, sto znaci da mora da se obnavlja naknadnom vakcinacijom. Ne mozes dobiti vakcinu sa 2 godine i ocekivati da ce imunitet biti iste jacine i za 20 godina. To je apsurdno. Znaci, avaksi smeju pametovati tek onda kada nauce sta je imunitet, koje su celije imuniteta, njihove VARIJACIJE, njihova uloga u stvaranju imuniteta, i kako te VARIJACIJE uticu na smer delovanja imuniteta, za ime Boga, sta je antigen-prezentujuća ćelija. Tek kada jedan avaks bude poznavao CD4+ T-limfocita kao sebe, onda sme da iznosi svoje misljenje tako glasno. Nije sve crnobelo. Most preko Dunava je bezbedan 99.99% za prelazak, e zbog tih .01 cu da plivam preko. Ljudi, da li ste normalni? Ovakvi razgovori ne smeju da se vode u 21. veku. Ovo je misljenje nekog, ko je jos 6 godina daleko od specijaliste imunologije. Nemam ni 1/10 znanja tog specijaliste. Zapitajte se.
  • Komifo

    17.06.2018 14:45
    Dobor to je ok za prvi prestup, za drugi da se oduzima dete.
  • Nervirach

    17.06.2018 13:53
    Kada Tomica i Kon budu odgovarali sto su dali argument za porast antivacinasa onda smete da sudite i komentarisete o ovoj zeni. Dotle nemate pravu.
  • posmatrač

    17.06.2018 11:56
    @Vladimir
    A koja je tebi Maja rekla da je umrla (baš od toga)? Gojković? Ili doktor Stefanović? Doktor Mali ili doktor Šapić? Informer, Pink?
    Primećujem samo da si opsednut Majom Volk. Inače, čuo sam za nju, ali nisam upućen u njen rad ...

    @A sto ih sam ne pita
    Pita kum hoćeš li ti zasvirati umesto Sanitaraca? Pa će te koordinator pohvaliti na sastanku Komiteta ...
  • PERICA ###

    17.06.2018 10:04
    IZGUBLJENO POVERENJE u DRŽAVU
    Koliko je bilo Afera sa Vakcinama!?
    Posle TITA,Na Vlasti sve sami Lažovi,Lopovi,
    Muljatori....!!!A,Pogotovo Zadnjih Godina!!!
    KOME DA VERUJEŠ!? KADA je SVAKA DRUGA,LAŽ!!
    Doktori se Razbežali po Svetu!!
    U Beogradu Gradonačelnik,Dečiji Lekar!?
    Koji Pojma Nema o POLITICI!
    To sada očekujem i u Novome Sadu!
    Kao što čemo dobiti
    Fontanu sa Ekscentričnim Kružnim Tokom!
    HUMANITARAN PONEDELJAK na ŠTRANDU!!!???
    Lepo od Siromašnog Naroda...A SRAMOTA za GRAD i DRŽAVU!!!
    PA KAKO da VERUJEŠ!?
  • Samuel

    17.06.2018 09:27
    O blejanju
    Ovce su najhrabrije kada masovno bleje.
    Iako nemaju sve informacije, veoma vole masovna ponašanja stada.
    Siguran sam da će ova majka jednog dana dobiti proces protiv države, jer je ovo protivpravno urađeno.
    Nije dokazana nikakva opasnost po društvo, za razliku od nekih opasnosti koje stvarno postoje i nikad se ne kažnjevaju.
    Naravno, čitaćete jednog dana dokaze i analize šta se to desilo i zbog čega su zloglasni antivakcinaši bili u pravu. Kada već bude kasno.
    A do tada, blejite.
  • Zec

    17.06.2018 09:20
    Nije istinita informacija da u "Radosnom detinjstvu" nema dece koja nisu vakcinisana. I to ne samo one dece koja zaista ne mogu da se imunizuju.
    Obzirom da su vrtići pretrpani i liste čekanja kilometarske, možda bi to moglo biti kriterijum za prijem? (Svi se pravimo mutavi, niko se nije toga setio?!)
    Sasvim je ok da ne želite da vakcinišete svoje dete, ali onda mu nije mesto u državnoj ustanovi u kojoj je to uslov prijema. Lepo dadilju pa neka se čuvaju kod kuće, a ne socijalizacija. Ako ide u kolektiv, onda pravila kolektiva. Verujem da svaki od tih roditelja ima ličnu kartu. To je takođe civilizacijska tekovina. Nema to veze sa demokratijom
  • Terješkova

    17.06.2018 08:59
    Dobro, kaznjena je majka a da li je dete na kraju dobilo vakcinu ili nije?
  • Uncas

    17.06.2018 08:46
    Fascinantno je kako u ljudskim društvima(naravno i u našem) nema slobodne misli ,logike,a pogotovo inteligencije!?Kako može "nevakcinisano "dete biti pretnja vakcinisanoj deci!?Zbog čega su onda vakcinisana??MEDIJI manipulišu VAMA(masama) i sami daju nazive"antivakcinaši",sami se igraju smrću male dece ,povećavaju tiraže svojim naslovnim stranama ,a RAJA se talasa(kao ovce u toru)...Danas ni Coca Cola nije više istog ukusa,a pogotovo sastava kao pre 60 god!Ko je toliko neinteligentan da ne shvata da vakcine nisu ni blizu iste!Milijarderi koji su na vrhu farmakoindustrije radi bržeg i većeg profita znaju !Mnoge stvari u njima su zamenjene ,pojačane i izazivaju sve više neželjenih reakcija kod beba,a ni JEDAN lekar neće snositi odgovornost za vaše dete i ako mu se nešto desi!Ne samo lekar -NIKO!A ostaje Vam tragedija za čitav život!Pa ko želi da se igra "ruskog ruleta"i proveri da li je njegovo dete baš jedno od 1000 neka izvoli!Autizam!Na žalost gledam ga ispred sebe već 9 godina.Imam snimljeno dete koje je bilo odlično,a koje je imalo reakciju na vakcine ispod pazuha,operisana sa 8 meseci ,a sa 18 zaćutala!!I sad treba neko iz mase da mi otvara oči!???!?!!?
  • Vladimir

    17.06.2018 08:00
    @posmatrac
    Dragi Posma(t)raču, o tome da li nevakcinisana deca ugrožavaju vakcinisane, moraš znati malo više od Youtube kanala Maje Volk i Jelene Karleuše. I da, naravno da ugrožavaju pošto se time umanjuje populacijska otpornost. No, čak i da nije tako, šta ćemo sa slučajevima kao što se desio ove godine-dete ne sme da primi vakcinu, zarazilo se od deteta neke pametnice koja ima pravo da ugrozi svu decu pošto je tako rekla Maja Volk, dobila boginje i umrla. To je "kolateralna šteta"?! Argument "moje dete, ja znam šta je najbolje za njega" je i argument zlostavljača, onih koji odbijaju lekarsku pomoć iz religijskih razloga i onih koji batinama vaspitavaju decu. Država štiti to dete i društvo u celini, kada roditelj ne može ili ne želi. Jadni ste sa vašim pozivanjem na prava roditelja, a nemate problem da gazite po pravima deteta.
  • ja

    17.06.2018 07:57
    Seka
    Pa Vi gospodo vase dete i cipujte i pelcujte Vase je pravo sta da radite.Verujem da cete prvi cipovati Vasu decu jer to je ok zdravo je i dokazano da je super ali Vase misljenje zadrzite za sebe svako ima pravo da odluci o svom detetu..I ja bih svaku koja hoce da obartira po dzepu po 1000 eur ali na zalost drzava to ne zeli nego cedomorki puna Srbija..Tako manite se gluposti i sa Vasom decom radite sta zelite ali druge pustite da sami odluce
  • Marija

    17.06.2018 07:21
    /
    Slažem se sa Sekom. Fascinirana sam njihovom glupošću, ali fascinirana. Treba pročešljati i one Fejsbuk grupe u kojima majke leče decu srebrnom vodom i vitaminom C, umesto lekovima.
  • Imate nedoumice?

    17.06.2018 07:09
    Pronadjite odgovor:
    http://izjzv.org.rs/app/vakcine/
  • Nada

    17.06.2018 06:57
    Čula nesto, poitala i ona, ugrozila rodjeno dete, i na kraju ispala još jedina od gomile antivakcinaša koja je kažnjena po džepu...
    Glupost za nauk drugima.
  • Pavle

    17.06.2018 06:20
    O pouzdanosti znanja pojedinca
    @Seka
    Oštre reči o neznanju i slično. Ja recimo o vakcinaciji imam mišljenje suprotno od vašeg, pa vas ipak ne bih nazivao tako. Prosto jer znam koliko nam je svima teško da prepoznamo koje su od svih informacija kojima smo doslovno preplavljeni istina, "poluistina" ili laž. Svako dobro.
  • Orvel

    17.06.2018 02:11
    1984
    Nigde u Evropi se roditelj ne kaznjava za nevakcinisano dete.
    Ova kazna je direktno krsenje ljudske slobode .
    Neotudjivo pravo svakog roditelja je potpuna sloboda izbora sta ce raditi sa SVOJIM detetom .
    Majcino dete nije vlasnistvo drzave vec majke .
  • posmatrač

    17.06.2018 01:50
    Crni anonimuse, kako može bilo ko, pa čak i nevakcinisano dete, ugrožavati VAKCINISANU decu? Zar nije smisao, svrha i poenta vakcine da nas zaštite od potencijalne zaraze? Koju bismo, jel'te, pokupili od onih koji nisu "zaštićeni"?
    Da li je moguće da toliko, osnovno, ne razmišljate? Da samo štancate komentare kako vam Boj ... tj. koordinator naloži? Čemu vam služi glava?
  • A sto ih sam ne pita

    17.06.2018 01:00
    ?
    George Orwell 16.06.2018 • 21:58
    Demokratski fašizam ... na delu.

    P.S. Evo kum pita umeju li ovi iz sanitarne inspekcije svirati frulu?

    Pitaj ti kuma, jel on muzicar, medicinar ili vas dvojica pametuje i kibicujete onako sa strane iz prikrajka liseni svake odgovornosti, a bogatog iskustva preko drustvenih mreza i You Tube dokumentaraca?
  • Otac

    17.06.2018 00:02
    Nadam se da je ovo samo početak. Nije mi jasno zašto je kazna samo novčana.
  • Maca

    16.06.2018 23:49
    Zasto
    Gde su ustavna prava svakog gradjanina?Mislim da svaki roditelj ima pravo da donese odluku kao i da bi bilo manje ili uopste ne bi otpora da ponovo primamo nase vakcine a ne kojekakav otpad koje ugovaraju nasi politicari.Zasto je unistena nasa farmaceutska proizvodnja
  • Anonimus

    16.06.2018 22:52
    U redu je, nevakcionisan dere ugr4ožava svu ostalu decu...
  • Vlada

    16.06.2018 22:14
    ---
    Sloboda je potcenjena, prava poništena, dostojanstvo pogaženo. Srbija!
  • Seka

    16.06.2018 22:00
    I treba, super.
    Samo da se tu ne zaustave, već da istraju u tome da dete bude i vakcinisano.
    Pun mi je... nos antivaksera.
    Pošast novog doba.
    Toliko sam iznervirana njihovom glupošću i agresivnošću i potpunom bešćutnošću, ignorancijom. Naročito nakon smrti male Nađe.
    Glupost je neuništiva, ali ovo je ipak mali doprinos. Klepiti ih prvo po džepu.
  • George Orwell

    16.06.2018 21:58
    Demokratski fašizam ... na delu.

    P.S. Evo kum pita umeju li ovi iz sanitarne inspekcije svirati frulu?
  • Vlad

    16.06.2018 21:53
    Deb
    Pa gluposti, maltretiranje ljudi, primila bi vakcinu samo je htela malo da odlozi da dete bude spremno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna